Bizim İşimiz Galvaniz


PV panellere özel galvanizli taşıyıcı sistemler için üstün çözüm.
2014-10-21 10:16:13

PV güneş eneji üretim sistemleri saha uygulamalarında alüminyum, parça daldırma yöntemiyle galvanizlenmiş çelik yada bu iki sistemin kombinasyonu kullanılıyor. Ama bu sistemlere alternatif olarak, yeni ve daha üstün bir sistem vardır. 

Sürekli galvanizleme yöntemiyle üretilen galvanizli çelikler maliyet, homojen ve mükemmel yüzey yapısı, düzgün kaplama kalınlığı, etkin mali lojistik gibi avantajlar sunar. Geleneksel sürekli galvanizlemenin tek dezavantajı yüksek kaplama yapabilerek, korozyona karşı çok daha uzun bir koruma sağlayamaması idi. Fakat yeni gelişen teknolojilerle, sürekli galvanizlemenin tüm avantajlarıyla beraber daldırma galvanize göre, çok daha güçlü ve çepeçevre korozyon dayanımı sağlamak mümkün.

1200 gr/m2 çinko kaplama ve daha zor şartlar için çinko-magnezyum alaşımıyla 600gr/m2 yada 1000gr/m2 kaplamalar ile 25-50 yıl arası hiç sorunsuz dayanacak çelikleri makul maliyetlerle sağlamak mümkün.

Ayrıca delik ve küçük detaylarda bu yöntemle çinko cürufu oluşmaz ve profilleri elden geçirmek gerekmez. Çinko potasına girmeden önce delinen profillerde deliklerin içleri dahil tüm çevrede koruma elde edilir. Alüminyum profile göre de, daha sağlam, daha ucuz ve kalitelidir. Daldırma çelik profillere göre daha pratik ve daha uzun ömürlüdür.

Ayrıca çok daha kısa bir tedarik zinciri ve finansal basitlik yaratır. Sıcak sac, dilme, delme, formlama, daldırma, süreçlerinin yerine tek bir adımda sürekli galvanizlenmiş profil olarak almak mümkün.

Sürekli galvanizlime yönteminde, 490-500 derecelerde çinko pota sıcaklığıyla kaplama işlemi yapılarak çok daha iyi kaplama kalitesi elde edilir. Bu ısılarda çok agresif olan çinko atomları, çelikle doğal ve daha uzun ömürlü bir bağ oluşturur. Metalürjik olarak incelendiğinde sürekli galvanizlemeyle üretilmiş saclarda kaplamanın içinde oluşan mikro çatlaklar misli misli daha azdır ve bu özellik uzun vadede yüksek korozyon dayanımı sağlar.. Kullanım yerinin analizine göre 25 yıla kadar ömür garantisi vermek mümkün.

Skinpass ve tension leveler gibi sistemlere imkan veren sürekli galvanizleme, arttırılmış mekanik mukavemet ve mükemmel yüzey (b ve c kalite yüzeyler dahil) imkan sağlar.

 

Yeni geliştirilen sistemle, bütün saha uygulamalarını 3 basit profil ile çok pratik bir şekilde çözerek, hem stok, hem nakliye, hem montaj maliyetlerini minimize edecek ve uygulama süresini minimuma indirecek pratik ve basit bir çözüm elde edebiliyoruz. Sistem montaj sırasında hata yapmaya izin vermemektedir. Profillerin delikleri sadece doğru şekilde montaj yapılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Çok hızlı ve düşük maliyetle montaj yapılabilir. Profillerle beraber resimli montaj kılavuzu da geliyor. Evinize aldığınız hazır bir mobilyayı yaparmış gibi, hızlı ve düşük maliyetle montajı işçi kalitesinden kaynaklanabilecek hata yapma riskini ortadan kaldıracak şekilde yapabilirsiniz.

Avrupa’da başarıyla uygulanan bu sistemin Türkiye’deki tek yetkili satıcısı Galva Metal A.Ş.’dir. Daha detaylı bilgi için lütfen bizimle temasa geçiniz.

 

İlave teknik bilgi için
Sürekli galvanizlime ve daldırma galvanizleme teknolijik karşılaştırma - http://galvametal.com.tr/files/sayfalar/134/dosya/surekli-daldirma-galvanizleme-.pdf

İlgili profillerin ürün broşürü için tıklatın.- http://galvametal.com.tr/files/sayfalar/135/dosya/pvbrochure.pdf

« Haberlere geri dön